nedelja, 3. junij 2012

Letni Zarjanski izlet

Leto je prišlo zopet naokoli in to je za nas pomenilo sila prijeten in težko pričakovan dogodek: enkrat letno se Zarjani namreč podamo na večji  izlet; tokrat nas je vabil Portorož, mesto rož, ki je bil za nas res v cvetju. Napotili smo se v že precej zgodnjih urah izpred Koloseja, kjer smo se zbrali in vkrcali na naš avtobus in nekaj trenutkov za tem že polni veselja krenili na pot. Sprva je kazalo, da vreme ne bo naš prijatelj, saj je vmes padlo celo nekaj kapelj dežja izpod oblačnega neba, a do našega cilja je že posijalo sonce in nas pozdravilo na lepi slovenski obali. Dogovorili smo se, da se na večje skupine ne bomo razbijali, zato smo se v parih skupaj z vnaprej predvidenimi spremljevalci razkropili po obali. Imeli smo dovolj časa za lep sprehod med katerim smo se z veseljem srečevali z našimi Zarjanskimi prijatelji na sončni obali, kosilo in kavico ter morebitne druge priboljške, tudi manjše nakupe v spomin na naš izlet, nato pa smo morali že pohiteti nazaj k našemu zbirališču.

Vedeli smo sicer, da avtobus brez nikogar od nas ne bi odpeljal, a pretirano zamujanje ne bi bilo primerno, zlasti ker smo potovali kot skupina  in  vsi razumemo, da se celotna Zarja kapricam enega posameznika ne more prilagajati, pa tudi kultura je nekaj vredna.  V bližini Nanosa so se oblaki začeli gostiti in kmalu je padlo nekaj kapelj dežja čemur se  seveda  nismo pustili motiti, zlasti, ker smo bili na suhem in toplem v avtobusu. Izletniško dobro voljo smo tako ohranili vse do konca naše poti, kjer so nas pri Koloseju pričakali naši svojci in organiziran prevoz za tiste, ki domujejo v bivalni skupnosti.

Preden smo se dokončno poslovili smo se strinjali, da smo preživeli lep dan in se v mislih že veselili naslednjega leta in izleta, ki ga prinaša. Do takrat nas seveda čaka še precej truda na terapiji, ki pa v sladkem pričakovanju ne bo strašno naporno, zlasti pa vsi vemo, da se bomo po trdem delu prijetno nagradili z novim izletom.

Vasja

IZLET V PORTOROŽ
V Centru Zarja na Kajuhovi smo se odločili, da bi šli na spomladanski izlet v Portorož . Za izbran dan odhoda je bila slaba vremenska napoved. A bili smo dovolj pogumni, šli na pot in priklicali sonce, ki nas je spremljalo cel dan. V Portorož smo imeli prosto dopoldne, zato smo se razkropili po mestu. Meni je bil predvsem všeč sprehod  po Portorožu. Zanimivost mi je bila tudi dolga limuzina pred igralnico. Nato smo si privoščili  kosilo. Zelo mi je bila všeč kavica. Po vseh prijetnih dogodivščinah  nam je prijal odhod  domov z avtobusom.
20.4.2012, Borut

galerija slik

Ni komentarjev:

Objavite komentar